top of page

Mind Miesjes. Waarom in vredesnaam?

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen. Of misschien heb je zelf al eens een #MindMiesjes product gekocht!


Twee jaar geleden postte ik mijn eerste Mind Miesje op Instagram. Eigenlijk maakte ik ze 'live' in mijn Stories en stelde ik hierbij steeds opnieuw de vraag:"hoe voel jij je hierbij?" Oftewel, als je kijkt naar het vloeien van de inkt uit het hoofd van zo'n Miesje, dan kan dat wel eens emoties oproepen. Die kunnen je dan een beetje overvallen omdat ze van binnenuit komen. Omdat ze authentiek zijn. En we luisteren niet zo vaak naar die authentieke gevoelens van binnenuit. Niet alleen omdat we dat niet willen, maar omdat we niet meer weten hoe dat moet. Is ook onmetelijk moeilijk soms. Bovendien zijn het niet altijd 'happy thoughts' en we leven in een wereld waarin we regelmatig horen dat je niet somber moet zijn, want je gedachten vormen de wereld om je heen. Ugh, daar ben ik zo klaar mee. Het is niet allemaal maakbaar. Voor mensen die in een depressie zitten is dit ongeveer de meest rotte opmerking die je kunt maken denk ik. Want dan is het ook nog eens je eigen schuld. Moet je maar niet zulke sombere gedachtes hebben de hele tijd. Het is een kwestie van 'mindset veranderen'. Ik ben niet boos op de mensen die het zeggen, maar in mijn hoofd maak ik er onmiddellijk een weddenschap:'hoe lang zal dit mens het vol kunnen houden tot ze tegen de lamp loopt?'

Want, al die sombere gedachten onderdrukken kan alleen maar werken als de welbekende ballon onder water drukken. Die komt altijd met een enorme kracht op een dag naar boven. Succes lady!

Hoe dan ook, ik dwaal af. Ik denk dat ik voornamelijk wil zeggen dat je misschien wel voorloopt op mensen die ogenschijnlijk een zorgeloos, maakbaar leven leiden. Want jij durft er over te praten en er naar te kijken en er van te leren door het te leven. Ik weet dat jij dat kan, want anders was je niet al tot dit punt gekomen met het lezen van deze blog. Jij wil het ook bespreken.


#MindMiesjes is een beweging die ik opgestart heb om mentale gezondheid beter bespreekbaar te maken. Veel mensen lopen rond met klachten zonder dat ze daar open over durven te praten.

Niet alleen is praten belangrijk om het taboe rondom mentale gezondheidsklachten te doorbreken, maar tegelijkertijd is het vaak ook nog het medicijn voor mensen die te maken krijgen met mentale klachten.

Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk het kan zijn om te praten over mij mentale gezondheid. Hoe het zorgt voor connectie en herkenning, maar ook hoe je daarmee zelf steeds beter inzicht krijgt in hoe de omgeving jou kan helpen als het even niet zo goed gaat.

Wie een #MindMiesje trui draagt, nodigt uit voor een gesprek. Met een #MindMiesje kaartje laat je weten dat je iemand begrijpt op een warm en echt niveau en door het dragen van een #MindMiesje tas kan zelfs iemand in de rij bij de supermarkt herkennen dat jij een mede strijder bent in de missie tegen eenzaamheid in mentale strijd.


Met de Mind Miesjes wil ik bereiken dat we ook over de vervelende gebeurtenissen en de sombere gedachten durven te praten met onze omgeving. Ik kan je uitnodigen om dat eens te proberen. Kies je eigen medium om dat te doen. Kan dichten, schrijven, tekenen, fotograferen zijn. Kan tegen 1 persoon of de hele wereld. Zet wat stappen met me. Ik geloof oprecht dat het deuren zal openen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page