top of page

Criticus illustratie

Op maat gemaakte kunst voor jou

De straffende of belerende stem in je hoofd eindelijk het zwijgen opleggen. Niet meer ondergedompeld raken in belemmerende overtuigingen, omdat je het buiten jezelf kunt plaatsen.

 

iNNERLIJKE CRITICUS? SAY WHAT?

Vrijwel elk mens krijgt te maken met belemmerende overtuigingen of herhalende negatieve gedachten over zichzelf. Een stemmetje die steeds dezelfde gemene opmerkingen maakt in je hoofd. Het stemmetje van de innerlijke Criticus. Heb je ze wel eens op proberen te schrijven?

Als je het zo op papier ziet staan, merk je pas echt hoe ongelooflijk gemeen die dingen zijn die je, misschien wel dagelijks, tegen jezelf zegt. Maar ben jij dat zelf? Waar komen die gedachten toch vandaan en vooral: hoe leg je ze het zwijgen op?

Als voorbeeld zal ik mijn eigen innerlijke Criticus beschrijven:

Op slechte dagen of vlak voor spannende gebeurtenissen zegt mijn Criticus dat ik 'dit niet kan' dat ik 'te lui' ben of dat ik 'beter kan opgeven'. De Criticus is goed herkenbaar aan de woorden waar het vaak haar zinnen mee begint: "Zie je wel.."

"Zie je wel, mensen zitten helemaal niet te wachten op hulp van jou"

"Zie je wel, je bent te gevoelig en te labiel om een goede ondernemer/moeder/dochter/vriendin te zijn"

En zo maar door. Absoluut gemeen en niet helpend!

Maar er zit een soort angst achter de stem van de Criticus. De Criticus is niet alleen maar gemeen, het wil je beschermen. Het wil je beschermen voor falen of te grote risico's nemen. Lief bedoeld, maar niet helpend en dat kun je de Criticus vertellen. Als we een manier vinden om de Criticus buiten jouzelf te plaatsen, dan kunnen we het toespreken en zeggen dat alles wel goed komt. 

cRiticus met een gezicht

Door middel van een illustratie kan ik jouw Criticus een gezicht geven. Wie is hij/zij/het? Als je het gaat onderzoeken hoe voelt het dan als de Criticus erg aanwezig is en wat zou een wapen tegen die Criticus kunnen zijn? Hoe meer we opdiepen, hoe duidelijker ik niet alleen een illustratie kan maken van hoe het er uit ziet, maar misschien ook van het wapen wat je kunt inzetten als het weer de kop op steekt.

Niet alle Criticus illustraties zijn donker, gemeen en eng. Het kan ook juist heel goed helpen om het met humor te lijf te gaan.

Zo tekende ik al eens een zeikerig oud wijf voor iemand of een slungelige, mislukte aartsvijand uit een stipverhaal.

Alles wat ik maak zal volledig aansluiten op wat jij nodig hebt en op maat gemaakt zijn voor jou. Samen leggen we de Criticus het zwijgen op!

Sanne-Marie_websize-1016.jpg.jpeg

werkwijze

Wat krijg je van mij na aankoop van een Criticus illustratie?

- een 60 min overleg over de illustratie (naast de gratis kennismaking)

- een schets voordat ik de illustratie uit ga werken

- jouw persoonlijke Criticus illustratie digitaal en in print (tot A3 formaat)

- inclusief 'spiekbriefje' met uitleg over de gebruikte symboliek in de illustratie.

Afbeelding_van_Sanne-Marie.png

BIJ TWIJFEL, CONTACT ME!

Zijn er nog onduidelijkheden? Twijfel je of het wel iets voor jou is, zo'n illustratie? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen deze dienst?

Laten we, gratis en vrijblijvend even praten. Ik kan een online meeting met je doen of we kunnen een eindje gaan wandelen. Dan kunnen we in alle rust uitzoeken of je hiermee geholpen bent of misschien beter uit bent met een ander product of hulp ergens anders. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen in hun kracht te gaan staan en te blijven staan d.m.v. mijn anker illustraties. Ik hoop je snel te spreken!

bottom of page