top of page
Achtergrond illustrator van gevoel.png

Eigen Ruimte

Een Anker Illustratie om meer stil te staan bij een stukje zelfzorg. Vooral voor cliënten die moeite hebben met tijd nemen voor wat hun écht gelukkig maakt. Ik kom zoveel mensen tegen die helemaal niet in de gaten hebben hoe helend en belangrijk het is om te blijven spelen. Om de dingen te blijven doen waar ze ontspanning en plezier uit halen. De hobby’s die ineens achter op een plank in een kast op zolder komen te liggen omdat ze niet “praktisch” zijn of “niet van nut” omdat het geen geld oplevert of niet iets is om anderen mee te plezieren.

Ik haal al deze hobby’s en dromen heel graag weer van zolder in een Eigen Ruimte illustratie. Een illustratie waarin ik letterlijk een kamertje teken met álles er in wat je cliënt blij maakt en het gevoel van spelen geeft. Zodat er niet vergeten wordt om die spullen van zolder te halen en een prominente plek in hun leven te geven of om toch achter die droom aan te blijven gaan.

VOEDING VOOR JE INNERLIJKE KIND

Toen ik net begonnen was met Anker Illustraties maken, mocht ik een illustratie maken voor iemand die veel houdt van lezen maar ook van schrijven. Als kind kon ze al verdwijnen in boeken met spannende verhalen en was ze op haar gelukkigst.

Ze had al een hele levensreis achter de rug en vertelde mij over een opleiding tot schrijven waar ze altijd gevoel had gehad niet goed genoeg te zijn en een relatie waarin zij geen ruimte kreeg voor haar hobby’s en dromen. De man die ze nu had gevonden was goed voor haar, maar nog was er geen ruimte in hun woning voor haar antieke schrijftafel waar ze zo verliefd op was geworden. Het werd een mooi, persoonlijk gesprek over tijd nemen voor jezelf en groeien in wie je bent. Aan het einde van haar verhaal kwam er een libelle op haar hoofd zitten, waar we beiden even stil van werden.

Toen ik, na ons gesprek, ging zitten voor haar Anker Illustratie dacht ik “ik zou haar zo graag een eigen ruimte willen geven. Met duizenden boeken, prachtige pennen om mee te schrijven, een favoriete leesstoel en natuurlijk… ruimte voor haar antieke schrijftafel”

Ik vroeg haar om foto's van haar schrijftafel, haarzelf als kind, favoriete items uit haar huis en verder alles wat ze kon bedenken waar ze gelukkig van wordt. Belangrijke personen laat ik liever niet fysiek in de illustratie verschijnen, het is háár kamertje, niet die van haar vriend. Maar een foto in een lijstje kan wel.

De eerste Eigen Ruimte Anker Illustratie werd een feit.

Ik tekende letterlijk een kamertje met álles er in wat haar blij maakt. Toen ze de illustratie zag voelde je gelijk dat ze er zich thuis zou voelen en, ongelooflijk genoeg had ze zichzelf nét precies zo’n leesstoel cadeau gedaan! Kippenvel…

Voorbeeld

Haar Eigen Ruimte illustratie hangt in de woonkamer. Voor iemand die lange tijd niet haar eigen ruimte in heeft durven nemen, is zo'n illustratie een reminder om meer dingen te doen die haar blij maken. Het zal niet altijd makkelijk zijn om de tijd daarvoor op te eisen, maar daarom is het juist zo mooi dat de illustratie zo zichtbaar opgehangen is. Haar vriend kan er ook elke dag naar kijken en aan haar opperen om wat tijd te nemen voor het lezen van een boek of de pen weer op te pakken en te gaan zitten schrijven. Want, vaak denken we dat we een ander in de weg zitten als we kiezen voor onszelf, maar die ander is allang blij dat hij je gelukkig kan maken door je die tijd te geven is mijn ervaring. 

Als je nooit durft aan te geven wat je nodig hebt, is het voor een ander ook heel erg moeilijk om je te voorzien in die behoeftes. In een Eigen Ruimte illustratie liggen de antwoorden voor beide partijen. Wat zou haar/mij nu blij kunnen maken?

eerste Eigen Ruimte illustratie.png

De eerste versie van een Eigen Ruimte illustratie.

De illustraties zijn inmiddels geëvolueerd naar een illustratie met nóg meer details, een uitgebalanceerder kleurenpallet en de optie om ook seizoenen en interieur stijlen aan te geven.

Alles op een rijtje, dit is wat er geleverd wordt:

Aan de cliënt:

  • Anker Illustratie full color, gedrukt op luxe papier

  • Keuze uit 2 formaten: A4 & A3

  • Opsomming van alle toegevoegde details en waarom

  • Een gratis wallpaper van de Anker Illustratie voor op je telefoon

Aan jou:

  • Brochure met uitleg over de Anker Illustraties en overzicht van het vaste aanbod (analoog en digitaal)

  • Verscheidene foto's van het product voor promotie online

  • Product omschrijving voor promotie online

Zou een Anker Illustratie wel passend zijn voor jouw cliënten, maar heeft het met meer te maken dan alleen met zelfzorg? Kijk dan ook naar een Anker Illustratie Print. Voor een meer spirituele richting is het leuk om even een kijkje te nemen bij het Papieren Altaartje en de Suncatcher.

WERKWIJZE

informatie verwerken.jpg

01

Formulier

Eigen Ruimte illustraties maak ik aan de hand van een formulier waarop je cliënt zijn/haar voorkeuren kan aangeven. Hierbij kan je aan van alles denken: favoriete seizoen, kleuren, landschappen en hobby's. Er is ruimte voor extra informatie en het doorsturen van foto's van bestaande items of huisdieren.

02

ILLUSTREREN

Aan de hand van het formulier ga ik tekenen. Soms een heel kamertje met muren en soms zoom ik in alsof je zelf in het kamertje staat.

eigen ruimte schetsen.png
eigen ruimte print.jpg

03

PRINTEN

Ook de Eigen Ruimte illustratie komt om speciaal papier. Op A4 is het een mooi, bescheiden kunstwerk. Op A3 kun je pas echt alle details goed in je opnemen. Voor de mensen die écht klaar zijn om ruimte in te nemen

04

op de post

De illustratie wordt per post bezorgd met een omschrijving van alle details in het kamertje. Al kan ik nu al vertellen dat je er nog tijden steeds nieuwe details in zult kunnen ontdekken.

Eigen Ruimte op de post.jpg

Prijslijst ontvangen

Interesse in de prijzen van de Anker Illustraties? Vul hier je e-mailadres in en ontvang de prijslijst in je mailbox!

Prijslijst komt nu in je mailbox!

bottom of page